Megkezdte az edzéseket az NB1-es idényrajtra a DVTK

Megosztás

Hétfőn délelőtt először vezényelt edzést a DVTK Edzőközpontban Kuznyecov Szergej vezetőedző a 2023/2024-es idényben.

Mint a diósgyőri klub honlapjának beszámolójából kiderül, a gyakorláson 4 kapus és 17 mezőnyjátékos vett részt, köztük néhány új igazolás, próbajátékos, illetve Ferencsik Bálint a DVTK Labdarúgó Sportakadémiáról.

A másodosztályból bajnoki címmel az NB1-be feljutó csapat labdarúgói két hét teljes pihenőt kaptak, majd a szakmai stáb által összeállított egyéni program szerint futottak. A múlt hét csütörtökön és pénteken, két csoportban jelentek meg először Diósgyőrben, orvosi vizsgálatok és fizikai állapotfelmérés szerepelt a programban. Hétfőn pedig elkezdte a közös munkát a csapat.

“Az egész stáb várta, hogy elkezdődjenek ismét az edzések, de nálunk talán csak a játékosok várták jobban. Az előző hetekben futóedzéseket kellett teljesíteni, ma azonban előkerült a labda is” – kezdte Kuznyecov Szergej vezetőedző. “A mai edzésen jól mozogtak a labdarúgók, jó iramot láttam a gyakorlatok során, bízom benne, hogy az idény végéig kitart ez a lendület. Sok munka vár még ránk, de előttünk a teljes felkészülési időszak: az erőnlét és a taktika a két legfontosabb terület.”

“Hétfőn, szerdán és pénteken egy, kedden, csütörtökön és szombaton két edzés vár a csapatra, vasárnap pedig pihenőnap. A jövő héten ugyanebben a ritmusban folytatjuk azzal a különbséggel, hogy szerdán felkészülési mérkőzést játszunk a Putnok ellen. A tervek szerint minden játékos egy félidőt kap a megfelelő terhelés érdekében. Utána pihenőnap, majd elutazunk az edzőtáborba, ahol két hetet töltünk.”

Forrás: dvtk.eu; Fotó: Szabó Krisztián

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek